A kapor, mint gyógynövény?

Kapor, kerti kapor
Anethum graveolens L. /Dill extract/Anethum graveolens (dill) seed oil

Tudtad?
Finom és elmaradhatatlan ízesítője a savanyúságoknak, a tökfőzeléknek, de akár mártás is készíthető belőle. Sőt, még a kozmetikai ipar is használja. Nemcsak hazánkban van évszázados múltja felhasználásának, de az indiai ayurvédikus gyógyászatban is elterjedt. Vajon mitől ilyen sokoldalú a kapor?

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Még több levendula – illóolaj és virágvíz, a természet ajándékai

Évek óta rendszeres használója vagyok a virágvizeknek, ezért különös örömmel töltött el, mikor megismertem még egy felhasználási módjukat a dörgicsei Levendáriumban a múlt hétvégén.

Levendulás kert -Dörgicse

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Aranyhaj – Engedd le a hajad!

Természetes hajápolás irritált, problémás fejbőr esetén

Egészen másról akartam írni, majd az jutott eszembe, hogy a hajápolás témáját talán még nem is említettem itt az EzüstKörte blogon. Jöjjön hát egy rövid beszámoló arról, én milyen termékeket használok a hajam és a fejbőröm ápolására. 

Egy kattintás ide a folytatáshoz….