Rólam

Kovács Reginának hívnak. 
Kozmetikus – bőrápolási tanácsadó vagyok

A kozmetikus képzés elvégzése óta is folyamatosan képzem magam a bőrdiagnosztika, a korszerű kozmetikai eljárások, a természetes bőrápolás és az aromaterápia területén.

Egészen fiatal korom óta érdekelt a bőrápolás, a természetes dolgok, az otthoni kence készítés.  Nővéremmel már tizenéves korunkban kipróbáltuk a női magazinok által ajánlott házi praktikákat, kezdve a kefírbe kevert élesztős arcpakolással, és a búzadarás bőrradírral. Rendszeresen bújtam a kozmetikumokkal foglalkozó írásokat is. Ez ma sincs másként. Annyi változott csupán, hogy alaposan utánanézek annak, mit kenek a bőrömre, és górcső alá veszem az összetevőit.

A gyermeki érdeklődéshez a serdülőkorban pattanások, és látványos bőrproblémák társultak, amikkel szemben fel kellett vennem a harcot. A pattanások a bőrgyógyászoknak, a kozmetikusoknak és a fogamzásgátló tablettáknak „köszönhetően” normalizálódtak, de végleg azóta sem múltak el. Ma már tudom, hogy az öröklötten kombinált-olajos szeborreás bőröm nagyobb odafigyelést igényel. Tulajdonképpen hálás vagyok ezekért a kihívásokért, mert hosszú évek alatt rengeteg időt töltöttem azzal, hogy a bőrproblémáimra megoldást találjak. Enélkül nem juthattam volna annak a tudásnak a birtokába, amellyel ma már rendelkezem. Időközben pályát is váltottam. Elvégeztem a kozmetikus képzést, hogy még nagyobb rálátásom legyen a bőrproblémákra, azok ápolására és a kozmetikumok összetételére.

Az érdeklődésből szenvedély lett. Férjem és barátaim biztatására vágtam bele a blog írásába. Ők meggyőztek arról, hogy az én problémáim sokakat érinthetnek, és biztosan szívesen olvasnák mások is a tapasztalataimat.

Megjelenések: RTL Klub – Fókusz 2019. szeptember 24.