Varázslat egy arctonikban – Madre Labs Witch Hazel Toner

Tavaly nyáron elkapott a virágvíz-arctonik láz és kerestem egy nyugtató, pórusösszehúzó hatásút, az akkor éppen fellángoló pattanásos bőrömre. Hosszú kutakodás után egy varázsmogyoró kivonatot tartalmazó tonik mellett döntöttem.

 

Madre Labs Witch Hazel Toner

A problémás bőrre való kozmetikumoknak népszerű összetevője a varázsmogyoró (Witch Hazel), vagy ismertebb nevén hamamelis kivonat. Nem csoda, hiszen bizonyítottan összehúzó, gyulladásgátló, nedvességmegtartó, sebgyógyító hatású. Amikor ezt a sok hasznos kis tulajdonságot megláttam, tudtam, hogy be kell szereznem egy ilyen hatóanyagú tonikot. Végül a Madre Labs illat- és alkoholmentes tonerére esett a választásom.

A gyártó

A Madre Labs egy amerikai cég, akik étrend kiegészítőket és kozmetikumokat gyártanak. Folyamatos fejlesztések jellemzik a céget. Ígéretük szerint csak a rendelkezésre álló legmagasabb minőségű nyersanyagokat használják. Ami pedig számomra a legfontosabb érv mellettük, hogy a kozmetikumok nem tartalmaznak szulfátokat, parabéneket, színezőanyagokat és állati eredetű összetevőket. A termékek ráadásul állatkísérlet mentesek. Ez fontos! Juhéééé!

A Madre Labs termékeit itthon leginkább az iHerb nevű portálról lehet beszerezni, ők szállítanak Magyarországra is. Az első vásárlói kedvezménnyel 250 Ft körüli áron jutottam hozzá, majd erre jött egy kb. 1000 Ft-os szállítási költség. 4-5 hetet kellett rá várnom, de megérte. Arctisztítást követően használom vattakoronggal, de egy pumpás flakonba is tettem, így időnként csak rápermetezem az arcomra, majd jöhet a hidratáló krém. Nagyon frissítő érzés, és a krém beszívódását is segíti. Óriási a kiszerelés, 355 ml, ez nem jellemző tonikok esetében.

Az ígéret, és amit nyújt

A gyártó ígérete, hogy kíméletesen tisztít, hidratál, tonizál. Összehúzza a pórusokat, és egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt, anélkül, hogy szárítana. Segít támogatni a bőr egészségét. Az organikus aloe vera kivonat táplálja és nyugtatja a bőrt, és támogatja a varázsmogyoró hatását. Mindezt megspékelték egy gluconolactone nevű összetevővel, ami bőrkondicionáló, hidratáló, enyhén hámlasztó, antioxidáns, és ha ez még mind nem lenne elég, akár 50%-al megnöveli az UV sugárzás elleni védelmet. Ennyire extra elvárásaim egyébként nincsenek egy tonikkal kapcsolatban, de ha már beletették, hát annál jobb.

Tapasztalatok

Azt tapasztaltam, hogy valóban hidratáltabb és simább a bőröm, mikor ezt használom. Szebb a bőrképem, egyenletesebbé tette a bőröm, de a hormonális pattanásokkal azért ő sem tud mit kezdeni. Nem vettem észre, hogy a pórusokat kissebbé tenné. Olvastam olyan véleményt, akit zavart az illata/szaga, bár illatmentes változatról van szó. Én nem tulajdonítottam ennek jelentőséget, és hamar elillan. Mivel kifejezetten illatanyag-mentes változatot kerestem, inkább örültem neki, hogy nem valamilyen mesterséges parfümtől illatozik. Nagyon sokáig elég, pedig naponta kétszer használtam, és még testpermetként is bevetettem nyáron.

Sőt, házi agyagos maszkba is ezt szoktam keverni víz helyett! (a receptet lsd. ITT)

Jó kis termék, bár nem csodaszer. Amikor nyugalmi állapotban van a bőröm, olyankor segít egyenletesebbé és simábbá tenni, és hatásosan kiegészíti az arctisztítást, de rosszabb időszakban nem tapasztaltam, hogy bármilyen jótékony hatása lenne a pattanásokra, vagy a gyulladásra. Nyáron nagyon szerettem testpermetként használni, és a bolti társaihoz képest ár-érték arányban is verhetetlen, nem beszélve a szép összetevőiről.

Most, hogy elfogy, csak azért nem fogom azonnal újra rendelni, mert azt tervezem, hogy a jövőben kipróbálok néhány magyar virágvizet tonikként. Nem szakítok azonban a Madre Labs termékekkel sem, már kinéztem egy sampont és balzsamot tőlük. Természetesen jövök majd a tesztekkel!

Forrás:
http://eletmodszer.com/hatoanyagkereso
www.kremmania.hu
http://www.madrelabs.com/
http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary