Küldetésem

Az a cél hívta életre ezt a blogot, hogy az egészséges bőrápolást és a káros anyagoktól mentes kozmetikumok fontosságát hangsúlyozzam.

A kozmetikai termékek ún. bizalmi áruk, hiszen nem veszünk részt az előállításukban, és az ellenőrzésükben. A tégelyekben számomra sokáig csak ígéretek voltak bezárva. Jól hangzó ígéretek. Meg sem fordult a fejemben, hogy káros lehet számomra, ami a „boltban kapható”. Egyszerűen csak elhittem, hogy emberek, akiknek ez a munkájuk, biztosan a legalaposabban jártak el annak érdekében, hogy hatékony és egészséges terméket használhassak. Majd egyre-másra azt tapasztaltam, hogy visszaéltek a bizalmammal. Nem csupán arról van szó, hogy nem az elvárt eredményt produkálta egy készítmény.

Egy egészségügyi probléma miatt kerültem olyan információk közelébe, amik fellebbentették a fátylat a kozmetikai ipar sötét oldaláról. Egyes összetevőkről olvasott elborzasztó kutatási eredmények vezettek ahhoz, hogy a jövőben ne vegyek anélkül kozmetikumot, hogy előtte meg ne nézném tüzetesen mit tartalmaz, és ne járnék utána, hogy mi mit is jelent. Függetlenül attól, hogy az SLS-ről, parabenekről, triklozanról… pro és kontra milyen hatások derülnek ki, a lényeg azon van, hogy igenis lehetnek fenntartásaink a gyártókkal kapcsolatban. Jogunk van azokhoz az információkhoz, ami alapján majd mérlegelni tudjuk, hogy magunkra kenjük-e az adott készítményt, vagy sem.

A problémáimra, legyen az bőrprobléma, vagy betegség, mindig rendszerben keresem a megoldást, érdekelnek az összefüggések, a valódi okok. Előnyben részesítem a természetes összetevőket és a természetes gyógymódokat ha lehetséges, de nem mindenáron.