Tavaszi megújulás a csikorgó télben – PomPom Tavaszi Megújulás Arcpakolás

Javában “csikorog a tél csizmája”* ilyenkor jólesik az extra ápolás a bőrömnek. Most egy számomra új, natúr kozmetikumokat forgalmazó cég, a PomPom Tavaszi Megújulás Tisztító Arcpakolását próbáltam ki. Zöld agyagot, és értékes olajokat tartalmaz, és azt ígéri, hogy szinte kiszívja a bőrből a káros anyagokat és a faggyú felesleget, de közben hidratál is. Korábban készítettem már magamnak otthon zöld agyagból maszkot, így tudom, hogy valóban csodákra képes. Lássuk!

*Idézet Osvát Erzsébet: Az álomszuszék medvebocs c. verséből

A legutóbbi rendelésem során a PomPom-tól egy irinyó-pirinyó tégelynyi mintát kaptam a Tavaszi Megújulás Tisztító Arcpakolásból.

A maszk főbb összetevői a következők:

  • zöld agyag (Illite/Montmorillonit)
  • frakcionált kókuszolaj (Caprylic/Capric Triglyceride)
  • jojoba olaj (Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil)
  • shea vaj (Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
  • avokádó olaj (Persea Gratissima (Avocado) Oil)
  • citromfű por (Cymbopogon Citratus Leaf Powder)
  • citrom illóolaj (Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil/Citral)

Az arcpakolás élénk zöld színű, paszta sűrűségű, kellemes illatú. A megtisztított, szárazra törölt bőrömre vékony rétegben vittem fel, majd vártam. Sok maszk azt követően törölhető csak le, hogy megszáradt volna. No, erre várhattam! Mivel egyáltalán nem húzódott alatta a bőröm, így meg is feledkeztem róla. A gyártó által javasolt 10-15 perces hatóidő helyett kb. 30 percet töltött az arcomon. Ez idő alatt nem száradt meg, ugyanolyan kenőcsös állagú maradt. Könnyen le tudtam mosni, és valóban tisztább, puha, kifejezetten hidratált lett tőle a bőröm. Volt rajtam 2-3 pattanás, amiken a gyulladást kissé csökkentette másnapra, a pórusaim tisztának tűnnek, bár két hete voltam kozmetikusnál. Az orromon lévő kis mitesszerekre egy használat után sajnos semmilyen hatást nem gyakorolt. A gyártó heti 2-3-szor ajánlja a használatát, így jövök majd updatelni, hiszen egy méregtelenítő hatást képtelenség egy próba alapján megítélni.

Update:
Heti 1-2-szer használtam a maszkot az utóbbi pár hétben. Kellemesen hidratálta a bőrömet, és finomított a pattanások gyulladásain. Továbbra is az orromon lévő mitesszerekhez viszonyítom a a hatékonyságát. Nem tisztította ki ugyan őket, de én ilyen hatást csak a kozmetikusomtól várok el. Egy alapos arctisztító kezelés után viszont kiváló lehet a pórusok tisztán tartására.

Elsőre egy kifejezetten kellemes, és frissítő készítménynek tartom. Mivel télen az arcom bizonyos területei rendkívül szárazak, és húzódnak, picit tartottam a zöld agyag szárító hatásától. A hozzáadott olajoknak köszönhetően azonban sikerült ellensúlyozni ezt a tulajdonságát, és valóban puhább lett tőle a bőröm, mindezt úgy, hogy a zsírosabb részeket szépen mattította. A gyártó 65 grammos kiszerelésben árulja, ami elsőre karcsúnak tűnhet 2.490 Ft-ért. A saját mintámon azonban úgy látom, hogy alig hiányzik egy használat után, így kiadósabb, mint elsőre hinnénk. Más véleményeket olvasva többen habos állagról számoltak be, én határozottan tömörnek és pasztaszerűnek éreztem.

A PomPom-ról:
A magyar cég ígérete szerint csakis természetes növényi összetevőkkel dolgozik. Az utóbbi időben volt lehetőségem több terméküket is kipróbálni, és eddig elégedett vagyok velük. Egészen biztosan hozok még a blogra teszteket tőlük.