A dologtalan hétköznapokra – filmajánló

1. Egy asszony illata – nálam ez A FILM! Számtalanszor láttam már, és minduntalan lenyűgöz. És azok a párbeszédek…. csak egy példa:

Al Pacino (az alezredes) – Te mit iszol?
Chris O’Donnell (Charlie Simms) – Nem tudom…nem szeretem az alkoholt.
Al Pacino – Mért’ kéne szeretni?!

A tangójelenet pedig a filmtörténet egyik ikonikus jelenete. Később máshol is feltűntek tangó jelenetek (pl. Két tűz között c. film Arnold Schwarzenegger-rel és Jamie Lee Curtis-szel)

2. Augusztus Oklahomában, 6. Szédült hétvége – amikor ünnepekre, vagy temetésre hazamegy a család, a feszültség egyre nő, majd kirobban és olyan dolgok látnak napvilágot, amikról jobb lett volna nem is tudni… Imádom az ilyen filmeket!

3. Vakrandim az élettel – Figyelem! Igaz történet alapján. A pályaválasztás előtt álló Saliya-nál szembetegséget diagnosztizálnak, ami azzal jár, hogy lassan teljesen megvakul. Nem adja fel, és belevág a szállodai képzésbe, de nem árulja el, hogy valójában nem is lát… Az útját barátok és nehézségek is kísérik, mint a mesében, sőt megismerkedik élete szerelmével is.

4. Instant család – egyik színész sem tartozik a kedvenceim közé, és a plakátot látva sem jött meg a kedvem ehhez a filmhez. Majd egy olyan este, amikor nem találtunk mást a férjemmel, végül megnéztük. És én lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire jó ez a film. Nem egyszerű a témaválasztás, örökbefogadás…hol a meghatottságtól, hol a nevetéstől sírtam. Elsőre tipikus Hollywood-i filmnek tűnhet, de szerencsére helyenként azért sikerült túllépni a kliséken.

5. Patrick – Ebbel szebb az élet – Szerelmi bánattól megcsüggedt hajadon elkényeztetett mopszot örököl. Majd megkezdődnek a nehézségek. Nem tudom tetszene-e a film, ha nem imádnám a mopszokat. Szóval nem tudok elvonatkoztatni, de egy könnyed, szórakoztató film, ami hozza a kötelezőt. Patrick, az eb pedig imádnivaló a maga kis röfögő, dagi módján. Ez előtt a film előtt is terveztük a férjemmel, hogy lesz egy mopszunk, majd miután láttuk a filmet, a tettek mezejére léptünk és örökbefogadtuk Suzyt. A legjobb döntésünk (egyike) volt 🙂

7. Julie & Julia – Két nő, egy recept – a főzős filmek (és műsorok) a kedvenceim. Ezt is többször láttam már, és még legalább ugyanennyiszer meg fogom nézni. Julie írói ambíciói az egyetemig tartottak, majd karrierje még azelőtt megfeneklett, hogy igazán elkezdődött volna. Végül úgy dönt, egy év alatt megfőzi a híres Julia Child francia szakácskönyvének összes receptjét, és blogot ír erről. Párhuzamosan láthatjuk a két nő életének alakulását, és az ínycsiklandó francia ételek születését.

 

Jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánok az év végére!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.