Henna szemöldökfestés – tartósabb színek, természetesebb alapanyagok

A szemöldökünk keretet ad az arcunknak. Nem lehet teljes egy szépen sminkelt arc a megfelelően formázott és színezett szemöldök nélkül. Nagy szívfájdalmam volt a kozmetikus képzés során, hogy a hagyományos tartós szempilla-szemöldök festékekkel a színezés folyamatában erősen allergizáló anyagok jönnek létre. Solomiia Stepachenkoval már a képzésünk során is többször beszélgettünk arról, hogy meg kell találnunk a szemöldökfestésnek egy természetesebb módját. Miya végül fel is kutatta ezt a módszert, a henna alapú szemöldökfestést. Hétfőn kipróbáltam, lássuk a friss élményeket!*

Ha szívesen kipróbálnád Te is a henna szemöldökfestést, olvass tovább, mert elrejtettem egy kedvezmény kupont a bejegyzésben.

Az ígéretek a következők a Best Brows – Brow Henna termékcsalád esetében:

 • a festék kb. 70%-ban természetes anyagokat tartalmaz
 • a végeredmény a szálakon akár 6 hétig is tart
 • a bőrön akár 2 hétig megmarad a festés, így hiányos szemöldök korrigálására, vagy kikopott szemöldöktetoválás frissítésére is használható
 • a színek pigmentáltabbak, mint a hagyományos szemöldökfestékek esetében
 • az árnyalatok egyénre szabhatóak, a megfelelő hígítási arány alkalmazásával
 • púderes, vagy ombre hatású szemöldök is kivitelezhető vele

Az én szemöldököm nem kifejezetten hiányos, dús és sötét, de a tetoválásom az elmúlt 3 évben kifakult, így a megfelelő forma elérése érdekében be szoktam festeni magamnak. A hétfői alkalom előtt már legalább 2 hónapja nem festettem, ezért alig vártam, hogy Miya kezelésbe vegye a szemöldökömet.

Hagyományos festékek:

A probléma nem elsősorban a festékekkel és a hidrogén-peroxiddal van, amivel „előhívjuk” a színt. A két anyag reakcióba lép egymással, és a reakció során jönnek létre olyan vegyületek (PPD, PPT), amik allergizálhatnak. Majd a folyamat végén jön létre az ún. azinfesték, ami a tényleges színt adja.

Henna:

A hennával történő test-, és hajfestés már régóta a köztudatban van, Indiából származik. Az én fejemben a henna hallatán a jellegzetes vörösesbarnás árnyalatok jutottak eszembe. Ez a szín azonban csak keveseknek áll jól a szemöldökükön. Miya elmondta, hogy a Best Brows termékcsaláddal sokféle árnyalat kikeverhető, a szőkétől a csokoládébarnán át egészen a feketéig. A szín tartósságához elengedhetetlen PPD (para-fenilén-diamin), vagy PPT (para-toluilén-diamin) azonban ezekben a festékekben is megtalálható, csak kisebb mennyiségben.

A Hennával történő festés során valójában egy teljes szemöldök styling történik:

 1. sminklemosás, ami a szemöldököt és annak környékét érinti
 2. tisztító hab alkalmazása, a zsírtalanítás érdekében
 3. kémiai hámlasztó folyadékkal történő finom átdörzsölés a szőrszálak között annak érdekében, hogy a bőrt is egyenletesen tudja befogni a festék
 4. lemosás
 5. fehér ceruzával megrajzolják a megfelelő szemöldökformát, mivel a henna festékekkel jóval gyorsabban kell dolgozni, mint a hagyományos festékekkel, így nincs idő korrigálásra
 6. a festék kikeverése – itt is fontos a gyorsaság, illetve a henna picit darabos is, ezért Miya egy speciális kis motoros keverővel dolgozott a megfelelően krémes állag elérése érdekében (nálam egy csokoládébarna árnyalatot választott)
 7. rövid, tömör sörtéjű ecsettel, finom lapogató mozdulatokkal viszik fel a festéket
  a haladás iránya alulról-felfelé, belülről-kifelé

A hatóidő 10 maximum 15 perc (a hagyományos festékeknél ez akár a 20 percet is eléri)

 1. lemosás finom, hosszanti irányú mozdulatokkal, a végeredményt nem dörzsölik
 2. vitaminos szérum kerül a szemöldökökre, ami A, C, E vitaminokkal ápolja a bőrt és a szőrszálakat
 3. szemöldökformázás igény szerint csipesszel, vagy gyantával

Miya elmondta, hogy tartósabb hatás érhető el, ha az első 24 órában nem éri víz a szemöldököt. Én is vigyáztam, hogy ne mossam, dörzsöljem.

*A szolgáltatásért fizettem, nem promócióról van szó.

Itt láthatjátok a folyamatot képekben:


1. a megtisztított, előrajzolt szemöldök;       2. festés;                 3. a végeredmény

A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok, a szín valóban élénkebb, pigmentáltabb, mint egy hagyományos csokoládébarna festék esetén. Most várok még pár hetet, és jövök az eredménnyel, mennyi ideig volt tartós a festés.

Két héttel később:

Ha szívesen kipróbálnád a hennával történő szemöldökfestést akciósan Miya-nál (aki kiválóan beszél magyarul, ne tévesszen meg a neve) az időpont egyeztetésnél hivatkozz az EZÜSTKÖRTE jeligére. A teljes ár 4.000 Ft, az EzüstKörte oldalra hivatkozva azonban 10% kedvezményben részesülsz.

Az akció 2019. október 30-ig tart.

Itt tudsz bejelentkezni:
Golden Fingers Szépségszalon, 1082 Budapest, Kisfaludy utca 1-3.,
Miya Stepanchenko 0630-162-2423

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.