Japán manikűr és méhviasz – a gél lakktól megviselt körmök megmentője

Megszokhattátok, hogy mindenben keresem a természetes megoldásokat, bár nem ragaszkodom ezekhez mindenáron. Évekig hordtam gél lakkot a körmeimen, mert fontosnak érzem, hogy a kezeim ápoltak legyenek, de nem szeretek pepecselni velük. Aztán jött egy hosszabb szünet, majd újra csináltattam gél lakkot, az időzítés viszont nem volt szerencsés. A körmeim éppen rossz állapotban voltak. Egyébként is gyengék, de most nyáron alulmúlták önmagukat. Így a gél lakk jött és ment. Tanácstalan voltam, hogyan hozzam helyre a körmeimet. Ekkor javasolta egy szakember a japán-manikűrt.

 

Aki távolíttatott már el gél lakkot, tudja milyen az utána következő időszak. A köröm elvékonyodott, és hiába nő, azonnal le kell reszelni, mert visszahajlik. Jajjj, belegondolni is rossz. No, egy ilyen időszakban javasolta a körmösöm, hogy mintegy kúraszerűen alkalmazzunk japán manikűrt. A műfaj nem volt ismeretlen a számomra, de teljesen megfeledkeztem arról, hogy ilyen is létezik.
Mi az a japán manikűr? És mitől hatásos?
A japán arisztokrata nők kiváltsága volt, valamint a gésák egyik titkos szépségtrükkje. Visszaadja a körmök természetes fényét, elősegíti az egészséges körömnövekedést. A Crystal Nails P.Shine* termékcsaládja azt ígéri, hogy a kezeléstől erősödik a köröm, élénkül a köröm színe, a fény pedig rendkívül tartós (nem kopik, mert az anyag a körömlemezbe beépül). Pedikűrnél is alkalmazható.
 * a bejegyzés nem fizetett promóció. A körmösöm ezt a termékcsaládot használja, ezért hivatkozom a cég ígéreteire.
A méhviasz (Beeswax/Cera alba):
A méhviasz a mézet termelő méhek garatmirigyének váladéka, amelyből a méhek a kaptárban felépítik a lépet. Értékes összetevője a különféle védő krémeknek, mert használatával egy védőréteg alakul ki, amely azonban nem gátolja a bőrlégzést. Véd az időjárás viszontagságaitól is, és nyomóhatást képes kifejteni, ami segíti a hatóanyagok bőrbe/körmökbe juttatását.
A Japán manikűr lényege, hogy az enyhén felbolyhozott körömfelületbe egy méhviasz tartalmú krémet masszíroznak, majd felpolírozzák. A hatóanyagok így nemcsak bejutnak, de benn is maradnak a körömlemezben, és erősítik azt.
Már az első alkalom után éreztem, hogy ez kell nekem! A körmeim magukhoz tértek. Immár túl vagyok a második alkalmon, és a körmeimet mintha kicserélték volna. Igaz, nem lettek több milliméterrel vastagabbak, ugyanakkor azon a részen is tapasztaltam erősödést, ahol a géllakk miatt elvékonyodott a felületük. Itt pedig még kb. fél cm-nyi rész nem nőtt le, tehát van összehasonlítási lehetőség.
Az én körmeimen a CrytalNails P.Shine japán manikűr szettet használta a szakember. A méhviasz, lanolin és glicerin tartalom garantálja a körmök hidratálását, védelmét, erősítését. A cégnek van egy otthoni készlete is azoknak, akik szívesen manikűröznek maguknak. Én maradok annál, hogy a körmösöm elkészíti nekem.
Azt terveztem, hogy legalább 3 alkalommal igénybe veszem a japán manikűrt, mielőtt ismét gél-lakkra váltok. De most olyan kis esztétikusak a körmeim, hogy elbizonytalanodtam, ne maradjak-e inkább ennél a módszernél. Csak ne tetszenének annyira az új gél lakk árnyalatok…
Ha érdekel a bőrápolás, és szívesen olvasnál még a témában, kattints az alábbi linkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.