Hagyomány és innováció egyetlen készítményben

Magister Products Kamilla arckrém – elemzés

2016 őszén ismerkedtem meg a Magister Products termékcsaláddal, amikor új szemkörnyék ápolót kerestem. Azóta a fürdőszobai polcom jelentős részét foglalják el az ő természetes, növényi kozmetikumaik.

Az előző bejegyzésemben, ahol egy vitatott összetevőről, az alkoholról volt szó, már említettem a Magister Products Kamilla arckrémét, ami aktuális kedvencem. Jöjjenek most a benyomásaim a krémről, ill. az összetevők elemzése itt az EzüstKörte blogon!

Zsíros, problémás bőrrel áldott, vagy vert meg a sors, így hiába figyelek kiemelten a bőrömre, jobb és rosszabb időszakok váltják egymást. A pattanásosabb időszakokat sajnos időnként belső problémák okozzák, illetve a menstruációs ciklus is hatással van rájuk. Ősszel-télen annyiban változik a helyzet, hogy már nemcsak a zsírosan fénylő homlokomat és a pattanásokat vagyok kénytelen kezelgetni, hanem a szárazan feszülő részeket, sőt az orrom és állam környékén előbukkanó piros, hámló részeket is. Fantasztikus! Tehát afféle állatorvosi lóként a teljes bőrtípus palettát produkálom. Őrület!

Az orrom körül 2-3 éve jelent meg először a fűtésszezonban ez az irritáció, de még csak tavaly ősszel szántam rá magam, hogy elmenjek vele bőrgyógyászhoz. A doki megállapította, hogy ez szeborreás dermatitisz, és a fejbőrről az arcra kerülő gombák okozzák. Ejha! Gondoltam. Nizoral sampont és Alksebor kenőcsöt rendelt rá.

Mivel a természetesség híve vagyok, ezért írtam egy levelet Dr. Mester Ildikónak (ez volt az első levelem hozzá, a másodikról itt olvashatsz), a Magister Products ügyvezetőjének, hogy ő, mint gyógyszerész tudna-e a termékeik közül krémet ajánlani a problémámra. És tudott! A Kamillás krémet. Kiderült, hogy az Alksebor és a Kamillás krém aktív hatóanyagai csak kismértékben térnek el egymástól (A, E-vitamin és a panthenol közös). Az Alkseborban a fertőtlenítő funkciót a klórhexidin látja el, ami hatásos ugyan, de szintetikus. A Kamillás krémben, mint megtudtam, ugyanezt a szerepet a cink és a kevés növényi alkohol látja el. A Magister krémben a krémalap is növényi, és több fronton is hadat üzen a pattanásoknak és a zsíros bőrnek. Sőt, kiegyensúlyozó készítmény. Vagyis a szárazabb részeket hidratálja, míg a zsíros területeken szabályozza a faggyútermelést.

Hatóanyagok:

Hámképző, vízmegkötő, gyulladáscsökkentő hatóanyagok: panthenol, urea, kamilla illóolaj

Faggyúszabályozó, bőrtisztító: Marine-Z (cink és tengeri algák keveréke)

Antioxidánsok, segítik a bőr megújulását, megelőzik a bőr pigmentációját: A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin, tejsav (AHA)

 

 

Ha érdekelnek a természetes kozmetikumok összetevői, itt bővebben is olvashatsz a zöld agyagról. Kattints!


Ár-érték:

50 ml-es kiszerelésben kapható 2.390 Ft-ért. Ár-érték arányban azt gondolom kitűnő! Bár a házhoz szállítással még számolni kell, vagy figyelni az akciókat.
Eleinte nagyobb mennyiséget használtam belőle alkalmanként, mert megszoktam, hogy más készítmények sokszor még dupla krémezést követően sem hidratáltak eléggé. Ekkor – érthető módon – gyorsan fogyott. Valahogy kevésbé homogén, mint a drogériás krémek, kisebb buborékokat észrevettem benne. Három hónap használat után még egy ujjnyi van az alján. Ez nem rossz!

 
Kiszerelés:

Tetszik, hogy a címke a hagyományos gyógyszertári készítmények világát idézi. A csavaros tetejű műanyag tégellyel már nem vagyok annyira kibékülve, de ez az egyetlen kifogásom, amit fel tudok hozni. Jobban szeretem a pumpás kiszereléseket. Higiéniai, és kényelmi okokból is. Mivel hosszúak a körmeim, és már a tégely alján járok, ezért a krémet kikanalazva az ujjammal, mindig marad egy kicsi a körmöm alatt is. (Tudom, nem hangzik gusztusosan, de ez az igazság.) Hiába használom szigorúan csak kézmosás után, nem szeretem kikapargatni a körmöm alól. Ugyanakkor annyira jó a krém, hogy meg fogom tenni ezt akkor is, ha nincs kilátásban, hogy másik csomagolást kap.

Tapasztalataim:

Szükség volt néhány hétre, amíg kifejtette a hatását, de a bőröm határozottan tisztább és hidratáltabb, mióta használom. Sőt, az orrom körüli irritációt is jelentősen csökkentette. Nem tűnt el teljesen, de nem hámlik, nem viszket. Arctisztítás után pirosodik csak ki enyhén.
A krém gyorsan, maradéktalanul felszívódik, enyhén mattít is. Csökkenti a gyulladást és a korábbi pattanások után maradó foltokat is halványította. (Ebből a célból hetente 2-3-szor használok egy glikolsavas szérumot is, így ezt a hatást nem tulajdonítom kizárólag neki.)

A gyártó:

Több terméküket is használom már a Magister Products-nak, és három szóval tudnám jellemezni a céget. Hatékony, profi, megbízható!

Dr. Mester Ildikó nagyszülei nyomdokaiba lépett, amikor eldöntötte, hogy gyógyszerész lesz. Egyetemi tanulmányai idején ismerkedett meg a bőrbetegségekkel, és azt tapasztalta, hogy ezen a területen is szükség van a gyógyszerészi szerepvállalásra. A hagyományos gyógyszerkönyvi növényi alapanyagokat ötvözi a modern organikus vajakkal, olajokkal, és a professzionális kozmetikai hatóanyagokkal.

Forrás:
www.magisterproducts.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.