Dezodor(OK) – hőhullám előttem, hőhullám utánam – 2. rész

Újabb hőhullám közelít, és folytatódik a dezodor körkép, ahogy ígértem. Lássuk, hogy az elmúlt időszakban melyik dezodorral milyen tapasztalataim voltak. Alumínium tartalmú vs. minden mentes.


Az előző bejegyzésben írtam arról, hogy mi is az izzadás funkciója, és hogyan hatnak az egyes dezodor típusok. Sőt arról is meséltem, én miért tartózkodom az alumínium só tartalmú dezodoroktól, és miért van az, hogy mégis tartok otthon ilyen készítményt (is).

Az 1. részt itt tudod elolvasni

Lássuk a dezodor körképet!

Alumínium tartalmú dezodorok, amikkel csínján bánok

Borotalco Original – Nr1 lenne, ha nem tartalmazna alumíniumot

Először egy magazinhoz kaptam ajándékba. Éppen óriási hőhullám söpört végig Európán, de a dezodorom illatát még este is éreztem. (és ez nem túlzás) Azóta többször újra vettem. Ugyan nálam nem akadályozza meg az izzadást (amihez nem is ragaszkodom, mert az ártalmas lehet az egészségre lsd. előző bejegyzésem), de ez a púderes, hintőporos illat számomra nagyon kellemes és még nagy melegben is frissnek érzem magam tőle. Egyáltalán nem irritál. 1400 Ft körüli áron kapható, én akciósan szoktam megvenni, olyankor 2-300 Ft-tal olcsóbb.

B.U. In Action fresh&cleanúj versenyző

A legutóbbi Pixibag kiadásban kaptam. Finom, gyümölcsös-virágos illatú, de egyelőre rövid ideje használom csak. Az illata nem olyan tartós, mint a Borotalco-nak, és nem maradtam tőle friss. Kánikulában. A nyár elmúltával talán jobban teljesít majd. Az árát nem ismerem.

Dove Go Fresh, körte és aloe vera illattal – hogyan lehetett volna ellenállni egy körte illatú dezodornak?!

A stift kiszerelés mellett döntöttem, ami talán hiba volt. A fehér krém ugyanis nem marad észrevétlen a hónaljban. Ez ujjatlan felső viselése esetén jelenthet gondot, pl. a buszon kapaszkodva. Az illata elsőre valóban kellemes (mű)körte illatú, de egy idő után kicsit átalakul erjedt körte illatúra. Biztosan bennem van a hiba, én must szagúnak érzem. Az ára nagyon változó, 850 Ft körül mozog, akcióan 650 Ft-ért vettem.

Próbálkozásaim alumínium mentes dezodorokkal

Borotalco Invisible stift – a kompromisszumos megoldás

Mivel gyakran hordok feketét és vigyáznom kell az alumínium tartalmú dezodorokkal, ezért választottam anno ezt a dezodort. A klasszikus tesójával jó tapasztalataim voltak, bíztam benne, hogy ez sem okoz majd csalódást. Az illata engem a szappanra emlékeztet. Nem hagy foltot a ruháimon, de egy hosszú napon újra kell kennem, ha estig illatos szeretnék maradni. 1100 Ft körüli áron kapható, szerintem megéri.

CD vízililiom illatú dezodor – meglepően tartós illattal, és sok-sok alkohollal

Akit nem riaszt az alkoholtartalom, annak szívesen ajánlom. A vízililiom illata egész nap érződik, és valóban frissen tart. A hársfavirág illatú társa már nem lett a kedvencem, annak az illata sem volt tartós. Ezt a dezodort már többször újra vettem, bár mindig csak akkor, amikor akciós. Egyébként 1000 Ft körüli áron kapható, de akciósan 750-800 Ft-ért is ki lehet fogni. Nekem nem szárítja a hónaljam.

„Minden mentes” és természetes dezodorok

Dermaflora Sensitive – és még a ruhán sem hagy foltot 

Valóban mentes az alumíniumtól, allergén anyagoktól, parabentől és alkoholtól, és aloe vera kivonatot tartalmaz. Ezzel azonban véget is ért a pozitívumok sora. Egyáltalán semmi hatása nálam. Állítása szerint 24 órán keresztül véd a kellemetlen szagoktól. Nálam ez 2-3 óráig sem tart. Már csak este használom, hogy elfogyjon. Jah, az izzadós típusoknak az éjszaka majdnem olyan, mint nappal. Legfeljebb a foltok miatt nem kell aggódni. Az ára pedig 1000 Ft körül mozog, vagyis ahhoz képest, hogy semmi hatása, még nem is olcsó.

Ombia Sensitive – minden mentes, plusz illatmentes, bár nem természetes összetevőkkel 

Lelövöm a poént. Ha olcsó minden mentes dezodorra vágyunk, szerintem ár-érték arányban ez egy kiváló termék. Az Aldiban vettem, akciósan 350 Ft körüli áron. Nem akciósan 500 Ft körül mozog. Nekem ugyanolyan hatású, mint az alumentes drágább társai. Vagyis napközben újra kell ugyan kennem, ha el akarom kerülni a kellemetlen testszagot, de meglepően hatásos, pedig illatmentes!

 Ana Lavendina krémdezodor természetes, kézműves 

Kellemes levendula illatú habos krémdezodor, kifogástalan összetevőkkel. Természetes levendula illóolajat tartalmaz, ami azonban az arra érzékenyeket irritálhatja. Nekem az illata is tartós, bár számomra kissé kényelmetlen, hogy az ujjaimmal kell felkenegetnem, majd utána kezet kell mosnom. A hasonló összetételű dezodoroknál azonban ez gyakori, mivel az állaguk általában túlságosan lágy ahhoz, hogy stiftként lehessen használni. Ugyanakkor egy kíméletes, rizikómentes megoldás – elsősorban a kevésbé izzadós személyeknek. Egy 10 ml-es kiszerelést kaptam ajándékba az egyik vásárlásom mellé. A honlapon úgy látom 950 Ft, hááát ez húzós. De legalább hatásos.

Saját készítésű krémdezodor – Naná, hogy kipróbáltam!

Egy egyszerű google kereséssel találtam rá a receptjére a Lukrécia Kencéi oldalon. Az összetétel nagyon egyszerű: keményítő, szódabikarbóna, kókuszolaj, tetszőleges illóolaj – én citromfű illóolajat használtam. Igazság szerint pont ugyanolyan a hatása, mint a drágább természetes dezodoroknak. Tehát újra kell kennem napközben, de mivel tégelyben van, és ujjal kenegetem fel, ezért inkább csak otthon használom. A citromfű illata – az adagolástól függően – nálam tartós. A szódabikarbóna viszont leül az aljára, pedig az semlegesíti a szagokat, így jobb lenne, ha minden kenésbe kerülne. Hogyan lehetne vajon elérni, hogy jobban vegyüljön? Ha valaki tudja, írja meg nekem.

A jövőben szeretnék még több természetes dezodort kipróbálni, mert továbbra is keresem az igazit. Ha van tippetek, örömmel várom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.