Mi kell a bőrnek? – Szérumok, boosterek

Turbózd fel!

A kozmetikai ipar folyton előrukkol újdonságokkal. Ezek időnként teljesen feleslegesnek bizonyulnak, rosszabb esetben károsak a bőrre, de a kitartó kutatómunka eredményez okos kis találmányokat is. Én ilyennek tartom a szérumokat, boostereket, amik a tisztítás, tonizálás után plusz hatóanyagokkal tudják ellátni a bőrt, és célzott segítséget nyújtanak.

fotó: unsplash.com

A ’Mi kell a bőrnek?’ sorozat korábbi részeit itt olvashatod:
Arctisztítás
Tonizálás
3+1 jolly joker hatóanyag problémás bőrre

Szerintem az utóbbi egy évtized legjobb újítása, hogy már nemcsak professzionális felhasználásra, hanem otthoni használatra is gyártanak ilyen hatóanyag bombákat. Nevezzük ezeket ampulláknak, szérumoknak, vagy éppen boostereknek.

szérum: koncentrált hatanyag tartalmú készítmény
booster: hatásfokozó készítmény. (A szó eredeti jelentése: erősítő, növelő, fokozó, gyorsító)

Korábban időnként zsákutcában éreztem magam, amikor arckrémet választottam, mert igyekeztem arra törekedni, hogy minden igényemre megoldást nyújtson az adott készítmény. Ez persze szinte lehetetlen, különösen egy problémás bőr esetén. Majd Dél-koreai mintára Magyarországon is egyre több követője lett a rétegezős rutinnak, és ennek megfelelően megjelentek a piacon az ehhez szükséges termékek is.

Egyik ilyen termékcsoport a szérumok/boosterek, amik lassan a mindennapjaim, ill. a napi rutinom részei lettek. Ezek a jópofa termékek koncentráltan tartalmaznak hatóanyagokat, önállóan, vagy akár mixelve kettőt hármat, attól függően milyen problémára nyújtanak megoldást. Igen! Igazi kis megoldás bombák! Legyen a cél plusz hidratálás, feszesítés, gyulladáscsökkentés, pattanások eltűntetése, pórusok finomítása, vagy éppen folt halványítás, célzott megoldást jelenthetnek a bőrünk aktuális igényeire.

A titok nyitja valójában a koncentráltságukban rejlik, mivel ugyanezen hatóanyagok kisebb mennyiségben, vagy oldottabb formában más bőrápoló készítményekben is megtalálhatók, de egy boosterrel például, már csak a nevéből adódóan is, igazán felturbózhatjuk a bőrünket.

Egy jól összeállított rutint nem helyettesítenek ezek a készítmények, ugyanakkor igazán hatásos kiegészítői lehetnek a napi bőrápolási rutinnak. Például a reggeli arcápolás során a tonik után egy C-vitaminos szérum harcol a bőröregedés ellen, és segít elhalványítani a napsugárzás, vagy pattanások okozta foltokat, sőt az UV sugárzás káros hatásaitól is véd. Kell ennél több?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.