A kapor, mint gyógynövény?

Kapor, kerti kapor
Anethum graveolens L. /Dill extract/Anethum graveolens (dill) seed oil

Tudtad?
Finom és elmaradhatatlan ízesítője a savanyúságoknak, a tökfőzeléknek, de akár mártás is készíthető belőle. Sőt, még a kozmetikai ipar is használja. Nemcsak hazánkban van évszázados múltja felhasználásának, de az indiai ayurvédikus gyógyászatban is elterjedt. Vajon mitől ilyen sokoldalú a kapor?

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Még több levendula – illóolaj és virágvíz, a természet ajándékai

Évek óta rendszeres használója vagyok a virágvizeknek, ezért különös örömmel töltött el, mikor megismertem még egy felhasználási módjukat a dörgicsei Levendáriumban a múlt hétvégén.

Levendulás kert -Dörgicse

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Itt van az ősz, itt a nátha!?

Hogyan vegyük fel a harcot a betegség ellen természetes gyógymódokkal?

A hűvösebb, változékony idővel hozzánk menetrendszerűen megérkeztek a felsőlégúti megbetegedések is. Hiába erősítem az immunrendszerem, évente 1-2-szer megküzdök a torokfájással és az influenzaszerű tünetekkel. Az influenzával szerencsére nem, emiatt gondolom, hogy érdemes házi és természetes gyógymódokkal idejében elcsípni a betegséget, mert akkor van esély láz és gyógyszerek nélkül megúszni.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….